piatok 27. septembra 2013

Z domu

Napriek tomuto nie príliš vydarenému týždňu dnes vyšlo slnko, pred nami je víkend, rozčítala som si konečne zaujímavú knižku so sľubným názvom Výkvět mužství a od ešte sľubnejšieho autora, ktorým je David Lodge.
Aj keď si nemyslím, že by ženskosť nevyhnutne musel vystihovať vzťah k vareniu, kuchyňa, domácnosť -  je dobré, keď si každý nájde prirodzene a po dohode s okolím (ak je takáto dohoda možná) tú časť činností, ktoré mu vyhovujú. Aj Lodge to rôznym spôsobom mieša v postavách intelektuálov, spisovateľov, profesorov a študentov.

V tejto súvislosti jeden čisto ženský, kuchynský darček, ktorý už poputoval k našej kamarátke, ktorá sa do veľkej miery podieľala na vzniku tejto stránky, a nielen na nej.



Ak by sa niekomu zdalo, že obálka Lodgeovej knihy je nejaká stereotypná, existuje jednoduchý spôsob, ako si spraviť názor. Stačí si ju prečítať.


Málokto vie totiž tak dobre zironizovať naše vlastné mužské a ženské predstavy o sebe samých a o našej nenahraditeľnej úlohe v behu života.

2 komentáre:

  1. S veľkou vďačnosťou a obdivom som prišla nielen k tejto krásnej zásterke, ale aj k ďalším veselým a praktickým výrobkom do domácnosti. :)
    Ďakujem aj za tip na autora, niečo od neho máme aj doma. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja ďakujem a teším sa z toho. Dúfam, že sa zase niečo podobné čoskoro podarí. Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť