pondelok 16. júna 2014

Bylinky a hrach


V piatok sme si priniesli z rodičovskej záhrady veľa hrachu, za ktorý, Evi, veľmi ďakujeme. Lúskali sme, jedli, mrazili, varili zeleninovú polievku - pre ľudí, pre ktorých je celým záhradným priestorom len malý balkón, je to sezónny zážitok. A sú tu aj rôzne bylinky a lístky, ktoré nám ostanú na celý rok. Ako som už dávnejšie spomínala, radi by sme si vyskúšali sušenie rôznych čajových ingrediencií. Prvý čaj, ktorý som uvarila, bol kombináciou bazových kvetov, listov jahody a čierneho ribízu (mimochodom, vôňa jeho listov je asi najviac svieža a prenikavá). Nasušenú máme aj lipu, skorocel a najbližšie na nás čaká šalvia, teším sa aj na žihľavu.
Také sú zatiaľ chute a vône našej jari.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára