nedeľa 16. marca 2014

Ceruzky


Nepamätám si obdobie, keď sa písalo, kreslilo alebo podčiarkovalo takýmito peknými ceruzkami. Neviem si to ani predstaviť. Dnes je veľa spotrebných vecí skôr záležitosťou masovej a neosobnej produkcie, samozrejme, ak si človek nechce priplatiť za špeciálny druh, značku alebo dizajn.
S ceruzkami pracujem pomerne často, hoci ich nepoužívam na kreslenie, ale skôr na poznámkovanie, preto ich považujem za prirodzenú súčasť pracovnej výbavy popri perách, zošitoch, záložkách alebo spinkách. Nepotrebujem nič špeciálne, len obyčajnú ceruzku. Niekedy si však v papiernictve pripadám trochu bezradne, výber nie je malý, ale skôr taký uniformný, nič neoslovuje, prevažujú umelé aj nie až tak kvalitné materiály. Preto často skončím pri pentelkách. Ak by sa však v oddelení ceruziek dalo vyberať z takejto ponuky...








 


Myslím, že tieto ceruzky môžu mať viac rokov než ja. Dostala som sa k ním celkom náhodou. Už boli používané, ale starostlivo odložené vydržali niekoľko rokov. Keď som ich strúhala, tuhy sa nelámali. Bude sa s nimi určite dobre pracovať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára