pondelok 31. marca 2014

Hand-made


Prečo tvoríme? Niekto má prirodzený talent a vkus a bola by škoda ich nechať stáť ľadom. Niekto len rád skúša niečo nové. A mnohí sa nachádzajú niekde medzi. Máme radi pekné veci, ktorých sa môžeme dotknúť z tej druhej strany ešte predtým, než získajú svoju konečnú podobu, ktorá má k dokonalosti niekedy bližšie a niekedy menej - treba prijať aj to, keď hviezda nemá svoj stred, keď sa látka po prešívaní  pokrčí, keď sa diely bloku nestretnú, keď to nevyzerá tak, ako sme predpokladali, keď si stroj robí, čo chce.
To, prečo tvoríme, súvisí aj s komunitou, ktorá sa vytvára okolo jednotlivých tvorivých techník. Kurzy, spoločné aktivity, výstavy, blogy a rôzne stretnutia ľudí na trhoch, internetových portáloch. Domáca tvorba do veľkej miery súvisí aj so vzájomnými pohľadmi do dielní druhých tvorcov, kde sa hand-made často stáva profesionálnou prácou.

Sem sa rada zájdem pozrieť:
osobne:
http://www.patchworktirnavia.estranky.sk
 

virtuálne:
http://www.fler.cz
http://www.sashe.sk
vďaka časopisu Mollie (www.pluska.sk/mollie) som napríklad v sobotu objavila FB SUSEDsku sTVORu




do obchodu:
http://www.modernpatchwork.sk
http://www.lazuli.sk/sk/e-shop.html


aj s deťmi:
http://madebyjoel.com
http://www.neposednenoznice.sk
 
Hand made - for everyday.

2 komentáre:

  1. Jarka, veľmi pekné písanie a čítanie...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Aj za utorkovú radu s látkami, už sa perú :) Sú to veľmi pekné odtiene oranžovej a zelenej. Sama by som si to takto nevedela skombinovať.

      Odstrániť