utorok 19. novembra 2013

O chvíľu už asi bude snežiť

To je výzva, ktorú si opakujeme počas posledných dní, a tým si aj privolávame tú pokojnú a príjemnú časť vianočného obdobia. Je čas začať myslieť na rukavice, sánky, darčeky, vianočné trhy a podobne.
Počas sobotného šitia sme pod vedením Ivetky šili hviezdy a k tomu nám ešte pridala návod na vianočnú štólu. Tentoraz sme spájali rôzne látky a vzory - pre každú z nás vznikla jedinečná kombinácia. Navyše, aj u mňa sa nakoniec stretli dve kontrastné variácie, jedna výrazná, ktorá by sa hodila k večernej vianočnej atmosfére (sviečka, punč, perníkové korenie), druhá jemnejšia, ku ktorej by sa hodil ten sneh, na ktorý čakáme. Už asi aj viem, na aké stolíky a komu by sa hodili.



Znížená kvalita fotografií je spôsobená odchodom nášho fotoaparátu - dočasne (hm, ktovie na ako dlho) a nie celkom najlepšie ho bude zastupovať mobil.

Dnes som dokončila strihanie štyroch druhov hnedých štvorcov, z ktorých postupne vzniknú tri pokrývky. Základnú kombináciu už mám rozhodnutú, ale vždy je ešte možnosť väčšie diely trochu premiešať a popresúvať - uvidím.


2 komentáre: